Rotkvice i krastavac narendati na krupno rende.
Paradajz iseći na kriške. Mladi luk iseckati i prodinstati na ulju. Dodati ostalo povrće i kratko prodinstati, zatim izmiksati blenderom, uliti bujon, začiniti i kuvati.
Čorbu začiniti sokom limuna, vorcester sosom, ohladiti, servirati i posuti krutonima.
Može se služiti i topla čorba.
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 322 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 75 kcal
Natrijum - 161 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 2.5 g