Na puteru prodinstati iseckan crni i beli luk.
Dodati grašak, uliti bujon i kuvati. Iseckati mentu, staviti u čorbu i izmiksati je blenderom.
Čorbu zgusnuti brašnom razmućenim sa malo vode. Servirati i pobiberiti.
Čorbu služiti hladnu ili toplu.
Porcija za odraslu osobu - 265 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 555 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 29 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 8 g
Šećer - 25 g
Porcija za odraslu osobu - 132.5 g
Energetska vrednost porcije - 132.5 kcal
Natrijum - 277.5 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 14.5 mg
Belančevine - 5.5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 4 g
Šećer - 12.5 g