U dubljoj šerpi na umereno zagrejanom ulju, dinstati šargarepu, celer i crni luk,koje smo prethodno oprali i iseckali na kockice.
Dodati grašak i uz malo dodavanje vode dinstati 10-ak minuta. Posoliti, dodati paradajz pire. Naliti 1 l mlake vode.
Kad ovo prokuva ostaviti 15 minuta na vatri i dati tikvice sečene na kockice, karfiol očišćen i odvojen u cvetiće i na pola presečen brokoli. Naposletku dodati testeninu u obliku školjkica.
Kuvati 7-8 minuta. Začiniti po ukusu - dodati suvi bosiljak i peršun.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 305 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 75 mg
Belančevine - 44 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 83 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 152.5 kcal
Natrijum - 300 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 37.5 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 41.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 3 g