Umutiti mast sa šećerom, dodati mleko, brašno i prašak za pecivo, te umesiti glatko testo. Podeliti testo na tri jednaka dela, razvući oklagijom na veličinu pleha u kojem će se peći (testo je najbolje razviti na papiru za pečenje pa ga tako da se ne bi lomilo preneti u pleh).
Staviti prvu koru testa na dno pleha.
Napraviti fil od mlevenih oraha, suvog grožđa i šećera. Premazati koru pekmezom od kajsija, staviti polovinu fila i isprskati sa malo ruma. Preklopiti drugom korom, ponovo premazati pekmezom, posuti filom i isprskati rumom. Preklopiti kolač trećom korom i malo izbockati viljuškom.
Peći kolač u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta.
Ohlađen kolač preliti glazurom od rastopljene čokolade sa mlekom i šećerom.
Žerbo kolač iseći na kocke, servirati i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 90 kcal
Natrijum - 15 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 10 g
Energetska vrednost porcije - 45 kcal
Natrijum - 7.5 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 1.5 mg
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 5.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 0 g