Na zagrejanom ulju kratko propržiti obarenu i iseckanu sipu, preliti amaretom i flambirati. Dodati obaren pirinač, posoliti, pobiberiti i na kraju dodati sipino mastilo. Promešati rižoto i servirati na tanjir. Dekorisati crni rižoto čeri paradajzom i poslužiti.
Veoma cenjeni specijalitet koji svakako zaslužuje pažnju. Ipak, osobe sklone alergijama trebalo bi da budu pažljive jer morski plodovi spadaju u grupu namirnica koja relativno često dovode do alergijskih reakcija.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Natrijum - 850 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 140 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 425 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 70 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 1 g