Lisnato testo rastanjiti oklagijom i njime obložiti odgovarajuću tepsiju. Na ulju propržiti isečen crveni i beli luk, dodati papriku, gambore i začiniti. Masu sipati preko testa. Umutiti u činijici jaja sa pavlakom i rendanim trapistom, začiniti svežim bosiljkom, a zatim preliti preko gambora i povrća. Staviti da se peče 20-ak minuta u rerni zagrejanoj na 190*C. Servirati pitu na tanjir, dekorisati i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 780 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 305 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 390 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 152.5 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Vlakna - 1 g