Posebno obariti sipu i krompir. Prohladiti, a zatim i kuvanu sipu i krompir iseći na kockice i staviti u dublju činiju.
Iseći papriku, beli luk i peršun, dodati u činiju, začiniti i promešati.
Salatu preliti maslinovim uljem i poslužiti za doručak uz sok od grejpfruta.
Pravi mediteranski obrok, bogat belančevinama i nezasićenim masnim kiselinama, za koje se zna da imaju pozitivan efekat na zdravlje srca i krvnih sudova. Pogodan je za ishranu svih članova porodice.
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Energetska vrednost porcije - 440 kcal
Natrijum - 830 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 196 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 415 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 98 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 3 g