Sočivo staviti u šerpu sa vodom i kuvati na laganoj vatri oko sat vremena. Pripremiti zapršku od masti, belog luka i crvene mlevene paprike. Procediti sočivo i zapržiti sa pripremljenom zaprškom. Kobasice ispeći na ulju. Na tanjir servirati toplo sočivo sa kobasicama. Jelo poslužiti uz salatu od paradajza i crnog luka.
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 595 kcal
Natrijum - 254 mg
Masti - 41 g
Masti (%) - 62 %
Zasićene masti - 13 g
Holesterol - 94 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 297.5 kcal
Natrijum - 127 mg
Masti - 20.5 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 6.5 g
Holesterol - 47 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Vlakna - 5 g