Paradajz pelat usitniti i zagrejati u odgovarajućoj posudi. Dodati skuvani integralni pirinač, sočivo i bosiljak, pa posoliti. Rižoto servirati u činiju i dekorisati bosiljkom, žutim čeri paradajzom i seckanim peršunovim listom.
Sočivo ne morate potopiti dan ranije. Kako bi se lakše varilo, nemojte ga staviti u hladnu, već u ključalu vodu. Zeleno sočivo kuva se 45 minuta, dok je narandžastom dovoljno 25 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 410 kcal
Natrijum - 165 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 7 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 84 g
Ugljeni hidrati (%) - 82 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 205 kcal
Natrijum - 82.5 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 3.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 5.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 3 g