Izmešati brašno i so. Puter iseckati na kockice, dodati u brašno i umesiti električnim mikserom. Dodati šecer, umućeno žumance, izmešati, napraviti loptu od testa i ostavitu u frižideru oko pola sata.
Uzimati manje količine testa i stavljati u modlice, pritiskajući prstima. Nožem odseći višak testa na vrhu. Opet ostaviti u frižideru na najmanje pola sata. Izvaditi ohlađene tortice izbockati viljuškicom i peći na 200°C 5 minuta, a zatim sniziti temperaturu na 180°C i peći još 15-20 minuta ili dok ne postanu zlatne boje (paziti da ne izgore). Pre filovanja tortice se moraju potpuno ohladiti.
U međuvremenu pripremiti krem. U činiji izmešati šećer i žumanca. Prosejati brašno i gustin, dodati u žumanca sa šećerom pa mutiti dok smesa ne postane glatka. U šerpici prokuvati mleko i ekstrakt vanile. Čim proključa skloniti sa vatre i lagano sipati u žumanca sa šećerom, brašnom i gustinom i mešati neprestano žicom kako se ne bi stvorile grudvice (ako se formiraju grudvice, procediti ih kroz sito i vratiti u šerpu).
Kuvati krem na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ohladiti na sobnoj temperaturi.
Svaku torticu filovati kremom i dekorisati malinama i kajsijama.
Porcija za odraslu osobu - 85 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 16 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 110 mg
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Natrijum - 155 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 42.5 g
Energetska vrednost porcije - 132.5 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 8 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 55 mg
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Natrijum - 77.5 mg
Vlakna - 0.5 g