Mak kratko prokuvati u soku od jabuke. U činiju staviti mleveni integralni keks, mak, šećer, margarin. Dobro izraditi masu i smesu za koru rasporediti po kalupu.
U šerpu staviti pire od bundeve, šećer i lagano zagrejati. U toplu masu dodati razmućen želatin, promešati i ostaviti da se prohladi.
Mikserom mutiti sir i smesu od bundeve, a zatim dodati cimet. Fil premazati preko kore, a zatim ukrasiti umućenom slatkom pavlakom.
Ohladiti dobro tortu i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 210 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 95 kcal
Natrijum - 105 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Vlakna - 0.5 g