Bundevu očistiti, iseći na manje komade i ispasirati u blenderu. Presuti u posudu, naliti vodom, posoliti i staviti da se kuva oko 20 minuta. Gotovu čorbu dekorisati peršunovim listom i biljnom pavlakom i posuti kockicama hleba - krutonima. Čorbu servirati toplu.
Krutone možete sami napraviti tako što ćete iseći kockice hleba, kratko ih propržiti na ulju ili puteru i ostaviti na salveti koja će upiti masnoću. Ako u puter dodate malo suvog začina (npr. majčine dušice) dobićete aromatizirane krutone koje ćete u supu staviti neposredno pre iznošenja na sto.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 320 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 68 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Natrijum - 160 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 1 g