Narendati bundevu i dinstati je na margarinu uz dodatak šećera. Gotovu smesu ostaviti da se ohladi. Ulupati pavlaku u čvrst šlag i dodati bundevu. Presuti u posudu i staviti u friider da se stegne. Ohlađen slatki krem od bundeve servirati u čaše i poslužiti
Zbog sadržaja masti koji je veći od preporučenih vrednosti, ova poslatica se ne preporučuje dijabetičarima i gojaznim osobama na redukcionoj dijeti.
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 150 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 2 %
Ugljeni hidrati - 47 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 75 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 1 %
Ugljeni hidrati - 23.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 1 g