Pleh premazati uljem i posuti brašnom (da se patišpanj ne bi lepio prilikom pečenja).
Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca i šećer ulupati u čvrst šlag, a zatim dodati jedno po jedno žumance i nastaviti sa mućenjem.
U umućenu smesu dodati brašno i kakao, promešati i razliti u pleh.
Staviti koru da se peče u rernu zagrejanu na 200*C oko 20 minuta.
Koru ohladiti, preseći uzduž na dva mesta (da se dobiju tri kore).
Biljnu pavlaku umutiti u šlag, a potom dodati kesten pire, promešati i napraviti fil.
Premazati kore filom od kestena, dekorisati šlagom, ostaviti da se ohladi a potom poslužiti.
Po želji tortu ukrasiti rastopljenom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.
Održavanje normalne telesne mase ili fiziološka uhranjenost jedan je od osnovnih uslova za dobro sveukupno zdravlje. Postiže se skladom energetskog unosa hrane, sa jedne strane, i rashoda energije fizičkom aktivnošću, sa druge strane. Formula uspeha je toliko jednostavna, ali je vrlo često teško dostižna.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 50 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 59 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Natrijum - 25 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 29.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 0.5 g