Margarin penasto umutiti, dodati šećer u prahu i uz neprekidno mućenje dodati seckane orahe, sok od pomorandže i mleveni keks. Smesu dobro sjediniti, a zatim koru ravnomerno rasporediti po kalupu.
Jagode horozontalno zaroniti u koru, do polovine tako da druga polovina ostane van kore. Ostaviti u frižider da se stegne.
Umutiti 500 ml slatke pavlake u čvrst sneg, dodati šećer, vanil-šećer i jedno po jedno žumance. U umućen fil dodati maskarpone i sjediniti sastojke. Želatin razmutiti sa malo vode, ostaviti da nabubri a zatim ga tempirati do tačke ključanja (najbolje u mikrotalasnoj pećnici oko 1 minut). Dodati i želatin u fil, promešati i sjediniti. Staviti fil preko kore sa jagodama, ravnomerno rasporediti i ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.
Umutiti preostalu količinu pavlake u šlag. Tortu izvaditi iz kalupa, dekorisati šlagom i iseckanim jagodama i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 307 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 62 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 74 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 65 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 153.5 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 37 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %
Vlakna - 1 g