Rastopiti čokoladu i ostaviti da se prohladi.
Penasto umutiti margarin, dodati polovinu potrebne količine šećera u prahu i nastaviti sa mućenjem. Zatim dodati 1 celo jaje i 7 žumanaca ne prekidajući mućenje.
Na kraju u smesu dodati prohlađenu čokoladu i rum, promešati i sjediniti.
Penasto umutiti belanca, dodati preostalu količinu šećera u prahu u umutiti. Pomešati obe smese i mutiti dok se ne sjedine.
Piškote potapati u mleko i ređati po obodu (stranicama) kalupa. Sipati fil u kalup, rasporediti i ostaviti tortu u frižider da se stegne.
Markizu izvaditi iz kalupa i po želji dekorisati šlagom.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 130 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 137 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 65 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 68.5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 0.5 g