U dubljoj činiji umutiti žumanca, brašno, so, šećer, vanil-šećer, badem i margarin. Testo ostaviti da se odmori sat vremena.
Na pobrašnjenoj površini rastanjiti testo na 5 milimetara. Vaditi modlicom ili čašom keksiće i ređati u namašćenu tepsiju.
Umutiti žumance u činijici, premazati keksiće, posuti iseckanim bademima i šećerom u prahu.
Peći u zagrejanoj rerni na 180*C, oko 25 minuta.
Za pripremu poslastica, badem se najčešće koristi oljušten. Neoljuštene bademe stavite u vrelu, ključalu vodu i kratko ih prokuvajte. Ocedite ih, operite hladnom vodom, istisnite ih iz ljuske i ostavite ih da se osuše. Sušene bademe možete dalje sitno seckati i samleti u blenderu.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 40 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 31 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Natrijum - 20 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 15.5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 1 g