Ispeći 3 kore po: 5 belanaca, 7 kašika šećera, 5 kašika mlevenog keksa (plazme), 5 kašika mlevenih oraha, 1/3 kesice praška za pecivo. Sastojci se mute po navedenom redu, ali se pre dodavanja plazme i oraha smanji brzina miksera, a prašak za pecivo se prethodno umeša sa orasima. Kore se peku u okruglom plehu prečnika 26 cm, obloženim papirom za pečenje, u zagrejanoj rerni, na 200*, oko 20 -25 min.
I fil: umutiti dobro 15 žumanaca i jedno celo jaje sa 10 kašika šećera, pa kuvati na pari, dodati 150 g crne mlečne čokolade, pa skuvati zajedno do gustine pri kojoj varjača ostavlja trag prilikom mešanja. Ostaviti da se hladi.
II fil : skuvati ½ l mleka sa 3 kašike šećera i 5 kašika gustina (gustin pre dodavanja razmutiti u malo hladnog mleka, odvojenog od pripremljenih 1/2l). Ostaviti fil da se hladi.
Penasto umutiti 250 g margarina, 125 g putera i 250 g šećera u prahu, pa podeliti na 2 jednaka dela, koji se dodaju ohlađenim filovima i izmute zajedno da se sjedine.
Dodati u : I fil: 3 plazma keksa i 100 g bele mlečne čokolade, sve iseckano na sitne kockice, a u II fil: 100 g seckanih oraha i 100 g crne mlečne čokolade iseckane na sitne kockice.
Tek tada oba fila spojiti i lagano izmutiti!
Filovati kora-fil-kora-fil-kora-fil, istim filom premazati tortu i sa strane. Kada se stegne, tortu ukrasiti po želji: fondanom u boji ili rendanom crnom i belom čokoladom.
Napomena: Ukoliko se preko torte stavlja fondan tortu premazati tankim slojem fila da bi se fondan lakše rasporedio po njoj.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 170 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 175 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 155 kcal
Natrijum - 85 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 87.5 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 0.5 g