Odvojiti žumanca od belanaca, a zatim penasto umutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera, sve dok se ne rastopi (šećer ne sme da krcka).
U umućenu smesu dodati ulupana žumanca i kakao, pažljivo promešati varjačom (ne koristiti mikser), a zatim smesu razliti u okrugli kalup obložen papirom za pečenje (ili podmazan i posut brašnom) i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200°C oko 20 minuta. Izvaditi iz rerne, ohladiti i preseći koru na dva dela..
Višnje staviti u šerpu, posuti šećerom i kuvati na laganoj vatri uz povremeno mešanje. Gustin razmutiti u malo vode, dodati u višnje, promešati i kuvati oko 5 minuta. Posuti cimetom i promešati.
Topli fil od višanja staviti preko obe kore i ostaviti da se ohladi.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag. Premazati prvu koru šlagom, preklopiti drugom korom i celu tortu premazati preostalim šlagom.
Tortu dekorisati oceđenim višnjama, posuti čokoladom u prahu i ostaviti da se ohladi.
Porcija za odraslu osobu - 105 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 40 mg
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 68 %
Natrijum - 35 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 52.5 g
Energetska vrednost porcije - 75 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 2 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 20 mg
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Natrijum - 17.5 mg
Vlakna - 0.5 g