Brusnice 24 sata pre pripreme potopiti u rakiju i ostaviti da odstoje, a zatim ih ocediti.
Na pari rastopiti puter i crnu čokoladu, dodati slatku pavlaku i brašno, neprestano mešati i sjediniti.
Skloniti sa pare, dodati umućena jaja i pijane brusnice i promešati.
Smesu izliti u kalupe premazane puterom i posute mlevenim keksom i peći u rerni zagrejanoj na 270*C oko 5 minuta.
Sufle izvaditi iz kalupa, servirati na tanjir i poslužiti topao.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 22 g
Masti (%) - 58 %
Zasićene masti - 17 g
Holesterol - 130 mg
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Natrijum - 94 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 8.5 g
Holesterol - 65 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Natrijum - 47 mg
Vlakna - 1.5 g