Toggle Navigation

 

Sendviči sa mocarelom i sosom od brusnica

Plodovi brusnice su izuzetno bogati vitaminom C i drugim zaštitnim materijama koje imaju snažno antioksidativno dejstvo, čime smanjuju rizik od kanceroznih i srčanih oboljenja. Poznato je i njeno protivzapaljensko delovanje koje naročito povoljno deluje kod zapaljenja mokraćnih puteva i želudačne sluznice.

Plativoo
Priprema

Iseći korice sa tosta.

Mocarelu iseći na tanke kriške i napraviti sendviče od sira i tosta.

Jaja umutiti u činijici, posoliti i pobiberiti. Tost sendviče natopiti u umućena jaja i prženice peći na zagrejanom maslinovom ulju.

U šerpu staviti brusnice, isceđen sok od pomorandže, narendanu koru pomorandže, šećer i porto. Kuvati dok se sos ne zgusne.

Prženice servirati uz sos od brusnice

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 435 kcal

Natrijum - 610 mg

Masti - 24 g

Masti (%) - 49 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 105 mg

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 16 %

Ugljeni hidrati - 36 g

Ugljeni hidrati (%) - 35 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 217.5 kcal

Natrijum - 305 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 24.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 52.5 mg

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 8 kriški tosta
    • 150 g mocarele
    • 2 jaja
    • so
    • biber
    • 4 kašike maslinovog ulja
    • 120 g brusnica
    • sok i kora 1 pomorandže
    • 60 g smedeg šecera
    • 40 ml porta