Suvo voće (suve kajsije, brusnice, suvo grožđe) potopiti u crveno vino i ostaviti da odstoji oko 20 minuta. Pavlaku za kuvanje sipati u šerpu i ostaviti da se zagreje. Suve kajsije sitno iseckati. Kozji sir iseći na tanje kriške, panirati u brašno i kratko zapeći na zagrejanom ulju. U pavlaku dodati suvo voće sa vinom, promešati i kuvati par minuta dok se sos ne zgusne. Kozji sir servirati na tanjir, preliti slatkim sosom od suvog voća i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 337 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 7 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 75 g
Energetska vrednost porcije - 97.5 kcal
Natrijum - 168.5 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 3.5 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 2 g