1. Dve veće pomorandže dobro oprati, osušiti pa izrendati koricu. Iscediti sok, odvojiti 180 ml. Ako nema dovoljno dodati malo soka od limuna ili obične vode.
2. U posudu za mešenje sipati prosejano brašno, šećer, prašak za pecivo, so i izrendanu koricu pomorandže.
3. Dodati na kockice isečen hladan puter, rukama utrljati puter u testo, dok puter prestane da se raspoznaje i testo postane mrvičasto.
4. Dodati jaje i sok od pomorandže, izmešati.
5. Umešati kandirane korice limuna i pomorandže, brusnice, čokoladu i lešnike i ovlaš promešati.
6. Testo sipati u duguljasti četvrtasti pleh obložen papirom, ili dobro namašćen i pobrašnjen pleh za srneća ledja.
7. Peći na 180*C, oko 40 minuta. Ako je kolač pečen obložen papirom odmah ga izvaditi, odvojiti od papira i staviti na rešetku da se hladi.
Ako je pečen u podmazanom i pobrašnjenom plehu, ostaviti da se dobro ohladi pre vadjenja iz kalupa. U oba slučaja, sačekati da se kolač potpuno ohladi pre sečenja, jer što duže odstoji manje će se mrviti pri sečenju. Po želji posuti šećerom u prahu.