Puter rastopiti na pari, dodati belu čokoladu izlomljenu na kockice i rastopiti uz neprekidno mešanje. Preliti slatkom pavlakom, dodati krupno iseckane bademe i brašno, lagano promešati i sjediniti sastojke.
Skloniti sa pare, dodati umućena jaja i ponovo promešati.
Kalupe premazati puterom i posuti mlevenim keksom. Smesom napuniti kalupe do polovine, zatim staviti kandiranu aroniju i ponovo preliti smesom (kalupe ne treba napuniti do vrha).
Sufle staviti u rernu zagrejanu na 270*C i peći oko 4-7 minuta, odnosno dok ne izvire iz kalupa. S
ufle od bele čokolade sa aronijom servirati na tanjir, dekorisati kuglama sladoleda i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 81 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 66 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 100 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 40.5 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Vlakna - 1 g