Svež kvasac izmrviti, posuti šećerom, preliti toplim mlekom i ostaviti da uskisne. U posudu staviti brašno, margarin, šećer, vanil-šećer, rendanu koru od limuna, žumanca, jaje, jogurt i pripremljen kvasac. Umesiti glatko i vazdušasto testo i ostaviti na toplom mestu oko pola sata da se udvostruči. Mlevene orahe pomešati sa šećerom, suvim grožem, rendanom korom pomorandže i vanil-šećerom, preliti vrelim mlekom i promešati. Testo podeliti na dva dela, razvući oklagijom na list debljine 1 cm, premazati filom od oraha i uviti u rolat. Staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje, premazati po želji žumancem i ostaviti da odstoji oko 20 minuta. Štrudlu peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta, zatim sniziti temperaturu na 180°C i peći još 10-ak minuta. Gotovu štrudlu ohladiti, posuti šećerom u prahu i iseći.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 32 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 51 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 38 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Natrijum - 16 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 25.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 19 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 1 g