Razmutiti kvasac i šećer sa malo mlakog mleka i ostaviti da nabubri.
U toplo mleko staviti puter, otopiti i ostaviti da se prohladi. U posudu staviti brašno, so, preostali šećer, dodati pripremljen kvasac i umesiti testo. Staviti testo na radnu površinu i mesiti 10 minuta, povremeno posipajući brašnom da se ne bi lepilo. Ostaviti testo da naraste, odnosno, dok se ne udvostruči. Ponovo premesiti testo, razvaljti i oblikovati u hleb.
Staviti u pleh za pečenje, pokriti krpom i ostaviti da odstoji još pola sata. Premazati hleb jajetom umućenim sa mlekom i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 220*C. Posle 15 minuta smanjiti temperaturu i peći još 20 minuta, sve dok hleb ne dobije zlatnožutu boju.
Izvaditi hleb iz rerne, uviti u pamučnu krpu i ostaviti da se ohladi.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 205 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 61 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 102 g
Ugljeni hidrati (%) - 71 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 102.5 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 8.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 30.5 mg
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 51 g
Ugljeni hidrati (%) - 35.5 %
Vlakna - 2 g