Razmutiti kvasac i šećer sa malo mlake vode i ostaviti na toplom da nabubri.
Staviti kvasac u brašno, dodati so i preostalu vodu. Umesiti glatko testo i ostaviti da naraste, dok ne udvostruči zapreminu. Testo staviti na radnu površinu, formirati hleb i staviti u podmazan pleh.
Ostaviti da odstoji još 45 minuta, a zatim ga ispeći u rerni zagrejanoj na 220*C, oko 30 minuta.
Prilikom pečenja vrata rerne nikako ne smeju da se otvaraju.
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Natrijum - 156 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 90 g
Ugljeni hidrati (%) - 78 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 78 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 4 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 4.5 g