Razmutiti kvasac i šećer sa malo mlakog mleka i ostaviti da nabubri.
U preostalom mleku skuvati šećer i puter i ostaviti da se prohladi. Pomešati u činiji brašno, so i zobene pahuljice. Dodati pripremljen kvasac i mleko.
Umesiti testo, staviti na radnu površinu i nastaviti sa mešanjem dok ne postane glatko. Ostaviti testo da naraste, zatim ga premesiti i formirati u hleb.
Staviti u tepsiju i ostaviti da odstoji sat vremena.
Peći hleb na 220*C, oko 15 minuta, a potom sniziti temperaturu na 190*C i peći još 25 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 98 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 15 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 49 g
Ugljeni hidrati (%) - 70 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 49 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 7.5 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 24.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 2 g