Umesiti sastojke za prvu koru, razvući je oklagijom i staviti na dno tepsije.
Koru premazati džemom, a zatim staviti smesu od oraha, grožđica i šećera.
Preliti sa malo mleka smesu.
Umutiti sastojke za drugu koru i preklopiti kolač.
Kolač peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumeni.
Ohladiti, iseći na štangle, posuti šećerom u prahu i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 37 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 11 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 64 g
Ugljeni hidrati (%) - 80 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 18.5 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 7.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 5.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 2.5 g