Toggle Navigation

 

Sladoled od vanile

Klasika za sva vremena.

Plativoo
Priprema

Odvojiti belanca od žumanaca. ŒŽumanca i vanilin šećer kuvati na pari dok se žumanca malo ne zgusnu, a potom ohladiti.

Umutiti belanca i šećer, dodati ohlađ‘ena žumanca i promešati.

Umutiti slatku pavlaku, sjediniti sa smesom od jaja, dodati aromu vanile, promešati i staviti u zamrzivač.

Sladoled ostaviti u zamrzivaču jedan dan, a izvaditi desetak minuta pre služenja.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 430 kcal

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 30 g

Masti (%) - 63 %

Zasićene masti - 18 g

Holesterol - 246 mg

Ugljeni hidrati - 34 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Natrijum - 81 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 215 kcal

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 15 g

Masti (%) - 31.5 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 123 mg

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %

Natrijum - 40.5 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 3 jajeta
    • 5 kašika šećera
    • 300 ml slatke pavlake
    • 1 kesica vanil šećera
    • 1 kašičica aroma vanile