Odvojiti belanca od žumanaca. Žumanca i vanilin šećer kuvati na pari dok se žumanca malo ne zgusnu, a potom ohladiti.
Umutiti belanca i šećer, dodati ohlađena žumanca i promešati.
Umutiti slatku pavlaku, sjediniti sa smesom od jaja, dodati aromu vanile, promešati i staviti u zamrzivač.
Sladoled ostaviti u zamrzivaču jedan dan, a izvaditi desetak minuta pre služenja.
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 30 g
Masti (%) - 63 %
Zasićene masti - 18 g
Holesterol - 246 mg
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Natrijum - 81 mg
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 15 g
Masti (%) - 31.5 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 123 mg
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Natrijum - 40.5 mg
Vlakna - 0 g