Belanca umutiti u čvrst sneg. Postepeno uz stalno mućenje dodavati šećer i mutiti dok se ne rastopi. Dodati orahe, brašno i prašak za pecivo. Lagano varjačom promešati masu i razliti u kalup u obliku srca obložen pek papirom. Ispeći koru u zagrejanoj rerni na 180°C, oko 25 minuta. Dok se kora hladi pripremiti filove.
Prvi fil: u šerpi umutiti penasto žumanca, jaje i šećer. Zagrejati polako na grejnom telu dok se šećer ne rastopi i masa zgusne, a zatim je ohladiti. Umutiti penasto margarin, dodati krem i dobro izmiksirati. U krem staviti cele lešnike, promešati i premazati koru.
Drugi fil: umutiti penasto u šerpi žumanca i šećer. Zagrejati polako na grejnom telu dok se šećer ne rastopi i masa zgusne, dodati kafu, promešati i ohladiti krem. Belanca umutiti u čvrst sneg. Umutiti penasto margarin, dodati krem, sneg od belanaca i dobro izmiksirati.
Staviti krem od kafe preko prvog fila, preliti glazurom i ostaviti tortu u frižider da se stegne. Pre služenja sa torte skinuti kalup i ukrasiti celim polutkama oraha i rendanom čokoladom.
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 206 mg
Masti - 33 g
Masti (%) - 64 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 137 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 103 mg
Masti - 16.5 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 68.5 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 1 g