Belanca umutiti u čvrst sneg. Žumanca penasto umutiti mikserom, dodati šećer, kesten pire, brašno, kakao i rum. U smesu dodati sneg od belanaca i kašikom lagano promešati sastojke. Razliti koru u pripremljen pleh i peći, bez otvaranja rerne, oko 20 minuta na 200°C. Toplu koru uviti u pamučnu vlažnu krpu i ohladiti. Mikserom umutiti slatku pavlaku. Penasto umutiti puter, dodati šećer u prahu, kesten pire, slatku pavlaku i rum. Fil dobro promešati, odviti koru i premazati filom. Uviti u rolat, premazati glazurom od čokolade i putera i ohladiti.
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 36 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 48 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Natrijum - 18 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 24 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 0 g