U dubljoj činiji umutiti jaja, dodati šećer, vanil-šećer, ulje, mleko, kakao, prašak za pecivo i brašno. Smesu razliti u nauljen i pobrašnjen kalup i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 25 minuta. Za to vreme rastopiti u šerpici puter sa šećerom. Odvojiti malo čokolade za rendanje, a ostatak dodati u šerpicu i otopiti. Ostaviti da se prohladi. Koru izvaditi iz rerne i prohladiti. Umutiti pavlaku, dodati ohlađenu čokoladu i krupno rendanu čokoladu. Lagano promešati, napraviti fil i premazati preko kore. Tortu ukrasiti po želji i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 85 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 125 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 62 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 42.5 g
Energetska vrednost porcije - 117.5 kcal
Natrijum - 62.5 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 31 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 0.5 g