Svež kvasac izmrviti, posuti šećerom, preliti mlekom i ostaviti da odstoji. U posudu staviti brašno, puter, jaje, vanil-šećer, sode bikarbone na vrh noža i pripremljen kvasac i umesiti glatko testo. U dublju činiju staviti mlevene orahe, šećer, koru od limuna, sok od limuna, preliti rumom, promešati i napraviti fil. Gotovo testo podeliti na tri dela i svaki deo rastanjiti oklagijom na veličinu pleha. Tepsiju premazati uljem i posuti brašnom, a zatim staviti prvu koru, premazati pekmezom od kajsija, staviti fil od oraha i preklopiti drugom korom. Premazati i ovu koru pekmezom, posuti filom i preklopiti trećom korom. Ostaviti kolač da odstoji 45 minuta, a zatim ga staviti u rernu zagrejanu na 180°C i peći oko pola sata. U šerpicu staviti mleko, puter, šećer i čokoladu, rastopiti i napraviti glazuru. Kolač izvaditi iz rerne, preliti glazurom i ostaviti da se ohladi. Iseći kolač na kocke.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Natrijum - 48 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 14 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 55 kcal
Natrijum - 24 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 7 mg
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 5.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 0.5 g