Izmiksati kesten pire sa mlekom i vanil-šećerom.
Margarin umutiti u činiji, dodati umućen kesten pire i rum.
Kruške oljuštiti i iseći na manje komade. Sjediniti kruške i kesten pire, a zatim preručiti u kalup i ostaviti da se stegne.
Pripremiti glazuru od rastopljene čokolade sa margarinom i šećerom u prahu.
Rolat izvaditi iz kalupa, preliti glazurom i prohladiti.
Iseći na manju parčad i servirati.
Ova poslastica se odlikuje tzv. „praznim kalorijama“ jer sadrži veliku količinu masnoća i ugljenih hidrata, a veoma malo hranljivih i zaštitnih materija.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 75 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 51 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 90 kcal
Natrijum - 37.5 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 25.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 1.5 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 0.5 g