Izmešati 3 žumanceta sa šećerom.
Dodati obrano mleko i mešati na pari dok ne postane gusto.
Ohladiti i sjediniti sa kesten pireom, mlevenim bademima, maraskino likerom, sirom od obranog mleka, ulupanom biljnom pavlakom i rastopljenim želatinom.
Kalup od pudinga zaliti hladnom vodom, sipati smesu, poravnati i ostaviti na ledu 2-3 sata.
Kad se ohladi, istresti na tanjir i ukrasiti.
Plodovi kestena u 100 g imaju oko 195 kcal, imaju visok sadržaj ugljenih hidrata, od čega najviše skroba i malu količinu masti. Kesten je bogat mineralima: kalijumom, kalcijumom, fosforom, dok od vitamina ima samo malo vitamina B.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 55 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 54 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 107.5 kcal
Natrijum - 27.5 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 27 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 0.5 g