Razdvojiti žumanca i belanca.
Umutiti belanca u čvrst sneg.
Dodavati postepeno šećer i mutiti dok se ne rastopi.
Zatim varjačom lagano umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i orahe.
Razliti smesu u pleh obložen pek papirom i ispeći u rerni na 200*C, oko 25 minuta.
Pečenu koru uviti u mokru krpu da bi se lakše uvio rolat.
Šećer karamelizovati u šerpi, dodati orahe, sipati na pek papir i ostaviti da se ohladi. Zatim izlomiti na parčiće i samleti u mašini za orahe.
Umutiti penasto jaja sa šećerom, sipati brašno i promešati.
Zagrejati mleko, uliti pripremljen fil i kuvati dok se ne zgusne.
Dodati čokoladu, mešati dok se ne rastopi i ohladiti krem.
Dobro izraditi margarin i sjediniti sa čokoladnim kremom i grilijaž masom. Odvojiti deo za premaz kora.
Filovati koru, uviti u rolat i iseći na tri dela (dva manja i jedno veće parče). Premazati i ukrasiti panj.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 128 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 64 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 150 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 64 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 75 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 12.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Vlakna - 0.5 g