Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca i lagano umešati brašno.
Masu razvući na papir za pečenje veličine četvrtastog pleha. Peći 10 do 15 min u zagrejanoj rerni na 200° C.
Izvaditi i dok je još toplo, skinuti papir za pečenje i uz pomoć vlažne krpe uviti testo u rolat. Ostaviti da se ohladi.
Skuvati puding sa mlekom i šećerom i dodati 50 g čokolade. Ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin sa prah šećerom i spojiti sa prethodno ohladđnom masom.
Za grilijaž: istopiti šećer u šerpici i kada porumeni dodati orahe. Izliti masu na nauljen pleh i kada se ohladi izmrviti oklagijom na krupnije komade.
Jedan deo grilijaža ostaviti za dekoraciju, a ostalo staviti u krem.
Nafilovati rolat, zaviti ga i ostaviti da se stegne.
Iseći dva dela od rolata i napraviti stablo i čvorove. Od gore dekorisati rendanom čokoladom i grilijažom.
Glavni sastojci čokolade su kakao puter, masnoća koja se dobija iz mahuna kakaa i uopšte nema “čokoladni” ukus, kao i sam kakao u tečnom stanju koji joj daje intenzivan gorkast ukus i boju.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 405 kcal
Broj osoba - 16
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 23 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 68 mg
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Natrijum - 160 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 202.5 kcal
Broj osoba - 8
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 34 mg
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Natrijum - 80 mg
Vlakna - 0.5 g