Skuvati jaku kafu i ostaviti kratko sa strane da se talog slegne.
Penasto umutiti puter sa šećerom u prahu, postepeno dodavati kašiku po kašiku kafe (dodati toliko kafe da fil ostane gust).
Rastopiti čokoladu za kuvanje,prohladiti i dodati u umućen fil.
Višnje ocediti, preliti rumom i ostaviti da odstoje i upiju alkohol, a zatim ih procediti.
Ostatak kafe zagrejati i u nju umakati keks. Poređati keks u pleh, premazati filom, dodati višnje i ponavljati postupak dok se sastojci ne potroše (trebalo bi dobiti 4 reda).
Kocke dekorisati preostalim filom.
Rastopiti čokoladu, dekorisati kocke i ostaviti da se ohlade.
Porcija za odraslu osobu - 285 g
Energetska vrednost porcije - 650 kcal
Natrijum - 667 mg
Masti - 35 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 19 g
Holesterol - 77 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 82 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 142.5 g
Energetska vrednost porcije - 325 kcal
Natrijum - 333.5 mg
Masti - 17.5 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 9.5 g
Holesterol - 38.5 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 2.5 g