U šerpu staviti vodu i puter, polako zagrevati a kada se rastopi dodati brašno i mešati dok testo ne počne da se odvaja od šerpe. Testo mutiti mikserom i dodati jaja. špric napuniti testom i na nauljenu tepsiju formirati eklere. Peći 25 minuta na 200*C. Rernu nemojte otvarati tokom pečenja. Kafu pomešati sa vodom, dodati narendanu čokoladu i rum. Mikserom umutiti pavlaku i sjediniti sa filom od čokolade. Pečene i prohlađene eklere preseći uzduž na pola, krem staviti u špric i napuniti donje polovine. Poklopiti gornjom polovinom i preliti čokoladnim topingom.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 95 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 57 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 69 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 112.5 kcal
Natrijum - 47.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 28.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 34.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 0.5 g