Umutiti maragrin i šećer, dodati jaja, lešnike, brašno i prašak za pecivo. Staviti smesu u pripremljen kalup i ispeći koru u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 20 minuta.
Čokoladu rastopiti i prohladiti.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati maskarpone sir i promešati. Dodati rum, prohlađenu čokoladu i umutiti fil.
Filom premazati koru, posuti mlevenim lešnicima i ostaviti da se dobro ohladi i stegne.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 148 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 72 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 71 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 145 kcal
Natrijum - 74 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 35.5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Vlakna - 1 g