Penasto umutiti margarin, dodati jaja, šećer, brašno, suvi kvasac i mleko i umesiti glatko i vazdušasto testo. Ostaviti testo na toplom mestu da se udvostruči. Mak preliti vrelim mlekom i promešati. Testo premesiti, razvući oklagijom na list debljine 1 cm i filovati makom. Uviti u rolat i staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Štrudlu premazati umućenim žumancetom i ostaviti da odstoji još pola sata. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta. Gotovu štrudlu izvaditi iz rerne, posuti šećerom u prahu i ohladiti.
Porcija za odraslu osobu - 65 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 54 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 15 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 32.5 g
Energetska vrednost porcije - 95 kcal
Natrijum - 27 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 7.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Vlakna - 0.5 g