Margarin i šećer penasto umutiti. Dodati jaja, rum, brašno, lešnike i prašak za pecivo.
Dobro izraditi testo, razviti oklagijom na debljinu pola santimetra i modlom izvaditi srca. Poređati ih u tepsiju i peći u rerni 25 minuta na 200*C.
U činijici pomešati med, kikiriki i čokoladu u prahu.
Ohlađena srca premazati filom i preklopiti drugim srcem. Ukrasiti i poslužiti.
Kikiriki se nalazi na vrhu liste namirnica koje izazivaju alergije na hranu. Naime, kod osetljivih osoba kikiriki može izazivati različite alergijske reakcije od svraba kože, pečenja ili svraba jezika, blagog otoka jezika, nepca ili ždrela do opasnih po život kao što je anafilaktički šok koji zahteva hitnu lekarsku intervenciju. Osobe koje imaju alergiu na kikiriki moraju u potpunosti da ga izbace iz upotrebe.
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 40 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 21 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 59 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Natrijum - 20 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 10.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %
Vlakna - 0.5 g