Toggle Navigation

 

Komisbrot

Starinska, a uvek aktuelna poslastica.

Plativoo
Priprema

Belanca penasto umutiti, a zatim dodati šećer u prahu, ulje, brašno, orahe, suvo grožđe i koru od limuna.

Sastojke dobro umutiti, a zatim smesu naliti u podmazan rebrasti kalup.

Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta.

Kolač prohladiti, izvaditi iz kalupa i iseći.

Komisbrot servirati i posuti šećerom u prahu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 11 g

Masti (%) - 45 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 27 g

Ugljeni hidrati (%) - 47 %

Natrijum - 29 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 35 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 4 %

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 22.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 13.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %

Natrijum - 14.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 10 belanaca
    • 180 g šećera u prahu
    • 100 ml ulja
    • 180 g brašna
    • 200 g iseckanih oraha
    • 200 g suvog grožda
    • rendana kora jednog limuna