Toggle Navigation

 

Kinder bajadera

Da vam se ne bi stvarale grudvice prilikom pripreme glazure u kojoj koristite mleko u prahu, pažljivo ga mešajte sa ostalim sastojcima.

Priprema

Ušpinovati šećer sa vodom da bude gusto (kao za slatko). U to dodati margarin, mleveni keks, orahe i rastopljenu čokoladu.. Rasporediti smesu po kalupu. Napraviti glazuru od ušpinovanog šećera sa vodom, margarinom i mlekom u prahu. Preliti glazurom donju masu, rasporediti ravnomerno i ostaviti kolač na hladnom mestu da se ohladi i stegne. Kinder bajaderu iseći na kocke i po želji ukrasiti sa malo istopljene čokolade.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Natrijum - 108 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 50 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 5 %

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 45 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 10 g

Energetska vrednost porcije - 40 kcal

Natrijum - 54 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0.5 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 150 g šećera
    • 100 ml vode
    • 125 g margarina
    • 250 g mlevenog keksa
    • 100 g mlevenih oraha
    • 50 g čokolade
    • 200 g šećera
    • 50 ml vode
    • 125 g margarina
    • 150 g mleka u prahu