Umutiti u činiji penasto margarin, dodati kesten pire, šećer u prahu i rum. Masu dobro umutiti i rasporediti u tepsiju tako da masa bude debljine jednog cantimetra.
Rastopiti čokoladu sa margarinom i vodom. Preliti glazuru preko kesten mase i poređati polutke oraha.
Ohladiti, iseći štangle i servirati.
Od minerala, kesten sadrži kalijum, fosfor, kalcijum, magnezijum, sumpor, gvožđe, bakar i mangan. S obzirom na to da je kesten bogat kalijumom, a siromašan natrijumom, preporučuje se u ishrani bolesnika s bubrežnim i kardiovaskularnim oboljenjima.
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 48 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Natrijum - 24 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 1.5 %
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 0.5 g