U činiji umutiti penasto jaja. Dodati ulje, jogurt, orahe, vanil šećer i šećer, promešati i pripremiti nadev za baklavu.
Pleh premazati uljem i ređati 4 kore. Svaku koru premazati uljem. Zatim premazivati kore nadevom i tako redom dok se ne potroše svi sastojci.
Iseći baklavu na trouglove i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 220*C, oko 30 minuta, dok ne porumeni.
Skuvati sirup od šećera, vode i limuna, preliti gotovu baklavu i ostaviti par sati da baklava upije sirup.
Porcija za odraslu osobu - 65 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 74 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 58 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 26 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 32.5 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Natrijum - 37 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 13 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 0.5 g