Kore podeliti na dva dela. Prvu polovinu kora ređati u podmazanu tepsiju i svaku koru premazivati smesom od jaja, šećera, ulja, jogurta i praška za pecivo. Zatim posuti prezlom, poređati oceđene višnje i ponovo posuti prezlom. Preko višanja ređati drugi deo kora i ponovo svaku koru, sem poslednje, premazati smesom. Staviti baklavu da se peče u rernu zagrejanu na 200°C dok ne porumeni. Za to vreme skuvati sirup od vode, šećera i vanil šećera, prohladiti i preliti pečenu baklavu. Baklavu iseći na kocke, servirati i poslužiti.
(napomena: mera za šolju je šolja za belu kafu)
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 166 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 26 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 67 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 83 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 13 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 20.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 33.5 %
Vlakna - 0.5 g