Kore iseći na trake širine 10 cm. Spajati dve-tri kore premazujući mešavinom vode i ulja. Staviti po malo oraha i saviti u trougao.
Kada se sav materijal potroši, poređati trouglove u tepsiju i ispeći u zagrejanoj rerni na 220*C.
Skuvati preliv od šećera, vanil šećera i vode, dodati par kapi limunovog soka da se sok ne bi kristalizovao a zatim preliti pečene baklave.
Ostaviti da se ohladi i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 81 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 73 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 40.5 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 2 %
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 36.5 %
Vlakna - 0.5 g