Toggle Navigation

 

Integralni mafini sa kandiranom aronijom

Plod aronije bogat je vitaminom C i antioksidantima. Koristi se u proizvodnji vina, džemova, sokova i čaja. Poboljšava cirkulaciju krvi i odličan je lek protiv glavobolje i migrene.

Plativoo
Priprema

Penasto umutiti margarin sa žutim (smeđim) šećerom. Postepeno dodati jaje, integralno brašno pomešano sa praškom za pecivo, i mleko.

U umućenu smesu varjačom umešati kandiranu aroniju, razliti u premazan kalup za mafine i peći u rerni zagrejanoj na 180*C oko 25 minuta.

Prohladiti, posuti žutim šećerom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Natrijum - 169 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 30 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 19 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 35 g

Ugljeni hidrati (%) - 62 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Natrijum - 84.5 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 9.5 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 4 %

Ugljeni hidrati - 17.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g kandirane aronije
    • 1 jaje
    • 300 g integralnog pšeničnog brašna
    • 350 ml mleka bez masnoce
    • 100 g margarina
    • 150 g žutog šećera
    • 1 prašak za pecivo